Spiseteamet

Indsatserne vurderes og visiteres til igennem spiseteamet, som består af en psykolog, socialrådgiver, børne- ungekonsulent og sundhedsplejerske. Det tværfaglige team samarbejder desuden med egen læge, Børne- og Ungdomspsykiatrien, barnets skoletilbud samt andre relevante parter.

Hvis du er forældre eller fagperson og er bekymret for et barn/en ung med tegn på spiseforstyrrelse, kan du kontakte den psykolog/psykologiske konsulent eller sundhedsplejerske, som er tilknyttet barnets/den unges skoletilbud. Denne kan hjælpe dig med at udfylde en indstilling til spiseteamet, hvor sagen vil blive drøftet. Denne bekymring kan også komme efter et fælles fagligt forebyggelsesmøde, hvor sundhedsplejersken eller psykologen/konsulenten vil blive enige om, hvem der bringer sagen videre til spiseteamet. I spiseteamet vil sagen blive drøftet og der vil blive vurderet, hvad der er af mulige handlemuligheder herfra.

Af indsatser kan der peges på:

  • Kortere samtaleforløb til barnet/den unge
  • Rådgivningsforløb til forældrene
  • Henvisning til psykiatri/egen læge
  • Psykoedukation
  • Afholdelse af et netværksmøde

Derudover har spiseteamet en koordinerende funktion med de børn/unge, der er i behandlingsforløb i Børne- og Ungdomspsykiatrien. Her kan indsatsen fx være:

  • Deltagelse i samarbejdsmøder med psykiatrien
  • Undervisning i spiseforstyrrelse til skole og hjem og eventuelt andre relevante parter

Spiseteamet i Vejen Kommune arbejder både forebyggende og sideløbende med Børne- og Ungdomspsykiatrien. Vi har som ambition at opspore og hjælpe barnet/den unge samt deres familie, inden symptomerne udvikler sig til en reel psykiatrisk problemstilling. Dette gør vi bl.a. ved at arbejde med barnet/den unge samt se på de relationer og sammenhænge omkring barnet/den unge.