Foreninger og fritid

Vejen Kommunes nye fritidsportal  www.fritidsvejen.dk er i luften - dette er også indgangen til lokalebookingsystemet.

Godkendte folkeoplysende foreninger og aftenskoler er oprettet på fritidsportalen. Foreningerne skal derfor fremadrettet selv vedligeholde kontaktoplysninger herinde. Det er et krav for at foreningerne fremover kan modtage tilskud og booke lokaler. Portalen indeholder foreningernes kontaktoplysninger, hjemmeside og andre relevante informationer. Foreningerne kan lægge aktiviteter og nyheder op på siden. Borgere og nye medlemmer kan finde kontaktoplysninger, og Kultur & Fritid kan kommunikere med foreningerne.
 
Bookingportalen anvendes til lån af kommunale lokaler (skoler), haller og idrætsanlæg.

Den digitale fritidssportal er et led i Digitaliseringsstrategien for Vejen Kommune. Selve bookingsystemet er et lovkrav pr. 1. december 2014, som gælder alle kommuner.

 

Ansøgninger fra foreningslivet, bliver behandlet i Folkeoplysningsudvalget. Læs dagsordener/referater.

Her på siden kan du finde en oversigt over godkendte foreninger i Vejen Kommune, kommunale lokaler, haller, Folkeoplysningsudvalget, aftenskoler og lignende relevant information for foreninger. Se årshjulet for foreninger.
Vil du selv etablere en forening, er der hjælp at hente her, du kan bl.a. søge om aktivitetstilskud og lokaletilskud og finde vej til de foreninger og fritidstilbud, der findes i Vejen Kommune. Foreningslivet består både af store og små foreninger, på elite- såvel som hyggeplan.

Vi råder også over
kommunale lokaler i Vestergade 17 i Holsted og Pavillonen i Vejen, hvor der er foreningslokaler til rådighed for godkendte folkeoplysende foreninger.

Foreningerne udbyder et væld af aktiviteter, og området rummer mange skønne naturoplevelser.