Find ud af hvordan du bruger din miljøkasse her
Ejendomme med op til 6 boligenhed
Bor du i en ejendom med op til 6 boligenheder, har du modtaget en rød miljøkasse til farligt affald.
Du skal tage din miljøkasse ind, så renovatøren ikke er i tvivl om, om den er stillet ud til ombytning. Fyld din miljøkasse op med farligt affald til maks. 5 kilo, skriv din adresse på den påklistrede adresselabel og stil den ud oven på en af dine beholdere. Så tager din renovatør miljøkassen med næste gang din beholder skal tømmes.
Mangler du en miljøkasse til farligt affald bedes du sende en besked via Digital Post med din adresse, så sørger vi for, at du får en leveret.
Ejendomme med over 6 boligenheder
Ved ejendomme med over 6 boligenheder er der placeret et miljøskab efter aftale med din vicevært eller ejerforening. Når din miljøkasse er fyldt op til maks. 5 kilo, skriver du din adresse på adresselabel og stiller den ud i miljøskabet og tager en ny.
I miljøskabet finder du også poser til madaffald, så du kan forsyne sig selv. Husk, at poserne kun må benyttes til madaffald.
Dit farlige affald skal i din røde miljøkasse
Kemikalier
- Maling, lak og lim
- Træbeskyttelse
- Printerpatroner
- Gift, ukrudtsmiddel og gødning
- Opløsningsmidler
- Faremærkede produkter
Batterier
- Små batterier i pose
Småt elektronik
- Røgalarmer
- Mobiltelefoner
- Elektriske tandbørster og barbermaskiner
- Andet små elektronik
El-pærer
- El-sparepærer og LED-pærer
- Halogenpærer
- Alm. glødepærer
Andet farligt affald
- Spraydåser
- Neglelak
- termometre og andet kviksølv
- Lightere
- Små gasflasker
Større ting som pc'er, skærme og stort værktøj skal du aflevere på genbrugspladsen, og der kan du selvfølgelig også aflevere småt elektronik.
Bilbatterier og andre store batterier skal du også aflevere på genbrugspladsen, og der kan du selvfølgelig også aflevere de små batterier.
Det er vigtigt at vi passer godt på hinanden og miljøet. Derfor er det vigtigt at du pakker din miljøkasse forsvarligt, så der ikke sker uheld.
Så husk at:
- Pakke skarpe ting ind
- Ikke at blande væsker sammen
- Putte batterier i en klar pose
- Putte elpærer i en klar pose
- Dit låg altid skal kunne lukkes helt til
- Fyld kun din miljøkasse op, så den vejer maks. 5 kg
Batterier kan lække og elpærer kan knuses, og ved at lægge det i poser passer du på renovatøren.
Opbevar altid din miljøkasse uden for børns rækkevidde. Husk at klikke låget rigtigt på, så det er lukket korrekt.
Når du skal have en ny miljøkasse, udfylder du den påklistrede adresselabel og stiller beholderen ud på en af dine affaldsbeholdere, næste gang de skal tømmes. Så tager renovatøren miljøkassen med og stiller en ny til dig. Vær opmærksom på, at miljøkassen maksimalt må veje 5 kg og at låget skal kunne lukkes.
Miljøskab:
Bor du i en ejendom med et miljøskab, udfylder du den påklistrede adresselabel og stiller den fyldte miljøkassen deri og tager en ny med ind. Miljøskabet tømmes i fast turnus af renovatøren.
Vejen Kommune ejer miljøskabene og står for de udgifter, der vil være i forbindelse med opsætning, drift og vedligehold.
May-Britt Heissel Skov
Teknik & Miljø
Ring til os
Skriv til os
Bemærk
Når du sender Digital Post til os, bliver du bedt om at bruge MitID. På den måde bliver beskeden sendt sikkert, og du kan skrive dine personlige oplysninger, f.eks. dit CPR-nummer.Ophavsretten tilhører Vejen kommune.
Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.