Indskrivning ved skolestart

Indskrivning til en folkeskole i Vejen Kommune sker i perioden 1. november 2022 – 7. januar 2023 for børn, der fylder 6 år i kalenderåret 2023.

Du vil få en personlig indbydelse via Digital Post fra skolen i dit distrikt inden udgangen af uge 49. Modtager du ikke denne indbydelse, er det vigtigt, at du selv henvender dig til skolen. Det skal ske i indskrivningsperioden. Efter 7. januar er det ikke længere muligt at indskrive dit barn digitalt.

Hvordan indskriver jeg mit barn i folkeskole?

Du skal indskrive dit barn digitalt ved at klikke på linket til digital indskrivning. Den digitale indskrivning åbner den 1. november. Efter 6. januar er det ikke længere muligt, at indskrive dit barn digitalt.

Indskriv dit barn i folkeskolen

Du skal bruge NemID til indskrivningen. Har du ikke NemID kan denne bestilles på hjemmesiden www.nemid.nu

Har du brug for hjælp til den digitale indskrivning?

Har du brug for hjælp til den digitale indskrivning kan du henvende dig på bibliotekerne i Brørup, Holsted og Rødding samt Borgerservice i Vejen eller kontakte din distriktsskole.

Find oversigt og adresser over Borgerservice-kontorer i Vejen Kommune her

Hvis jeg ønsker en anden folkeskole end distriktsskolen?

Dit barn bliver normalt optaget i skolen i jeres skoledistrikt i kommunen.

Hvis du ønsker, at dit barn skal gå i en anden skole end distriktsskolen, kan du ønske dette via skoleindskrivningen. Hvis der er plads, kan barnet blive optaget på den ønskede folkeskole i Vejen Kommune. Du vil modtage et svar på din ansøgning fra den ønskede folkeskole.

Ønsker du, at dit barn skal gå i en folkeskole i en anden kommune skal dette oplyses via skoleindskrivningen. Du skal også kontakte folkeskolen i den anden kommune for at indskrive barnet. Du skal være opmærksom på at du selv skal betale eventuelle udgifter til transport.

Indskriv dit barn i folkeskolen

Hvis jeg ønsker at mit barn skal i privat skole?

Hvis du ønsker, at dit barn skal gå i en privatskole, skal skoleindskrivningen stadig gennemføres, så Skoleafdelingen bliver klar over, at der er valgt en privatskole i stedet for distriktsskolen. Du skal også kontakte privatskolen for at indskrive barnet.

Indskriv dit barn i skolen

Hvis jeg ønsker skoleudsættelse til mit barn (sen start)?

Hvis du ønsker, at dit barn skal have skoleudsættelse, skal skoleindskrivningen stadig gennemføres. Du sætter blot kryds i feltet ansøgning om udsættelse af skolestart. Ansøgningen vil så blive behandlet af skolelederen på barnets distriktsskole. Du vil få besked fra distriktsskolen efterfølgende.

Indskriv dit barn i folkeskolen

Hvis jeg ønsker fremrykket skolestart til mit barn (tidlig start)?

Der er mulighed for at barnet kan indskrives et år tidligere. Det vil sige i det kalenderår, hvor barnet fylder 5 år, hvis barnet fylder 5 år, inden den 1. oktober.

Indskriv dit barn i folkeskolen

Kan jeg søge optagelse i førskole og SFO samtidig med skoleindskrivning?

Det er muligt at tilmelde sig førskole og SFO samtidig med indskrivningen. På den sidste indskrivningsside, hvor du bekræfter indskrivningen (kvitteringen) finder du et link til kommunens Digitale Pladsanvisning. Her kan du tilmelde dit barn til førskole og SFO. Priser og oplysninger om modulordninger findes på Vejen Kommunes hjemmeside.

Læs mere om førskole

Læs mere om SFO

Læs mere om taksterne på dit barns skole

Hvordan behandles mine personoplysninger ved overgang fra børnehave til folkeskole?

I forbindelse med dit barns opstart er det en stor hjælp for skolen at modtage personoplysninger om dit barn fra daginstitutionen. Læs mere om hvordan vi behandler dine personoplysninger.

Download dokument vedrørende brug af personoplysninger her