Strakspuljen

Hvad er strakspuljen?

Strakspuljen giver dig mulighed for kort at beskrive din idé til et kulturelt arrangement eller tiltag, søge om 2.000 kroner (eller mindre) og få et hurtigt svar. Så kan du komme videre med at prøve din idé af. Nogle ideer skal udføres hurtigt, mens energien er der, og det vil Kulturelt Samråd gerne bakke op om med strakspuljen.

Du kan søge løbende (undtaget i ferier, hvor der ikke svares) og få et svar inden for en uge.

Hvem kan søge strakspuljen?

Du kan søge strakspuljen, hvad enten du er en enkeltperson, gruppe, forening eller institution i Vejen Kommune, der laver et kulturelt arrangement. Ansøgere udefra, der arrangerer kultur i Vejen Kommune i samarbejde med lokale kan komme i betragtning.

Arrangementerne skal være offentlige, så interesserede kan deltage; der må ikke være tale om ”en lukket fest”. Du skal fortælle om arrangementet på for eksempel sociale medier, så andre har mulighed for at opdage det.

Hvordan søger jeg strakspuljen?

Ring gerne og fortæl om din idé til Kultur- og turismekonsulent Charlotte Thomsen på 79 96 63 83 / 23 74 88 26. Efter snakken over telefon, skriver du kort via

hvor du kommer rundt om:

 • Indhold: Du skal fortælle, hvad dit arrangement/din idé går ud på – hvad skal der ske, hvor og hvornår, hvem er din målgruppe, og hvordan hører de om det?
 • Økonomi: Hvad koster dit arrangement/din idé cirka? Er de 2.000 kr. fra Kulturelt Samråd nok, eller har du brug for penge andre steder fra – hvordan får du fat i dem? Får I indtægter fra entré, som dækker nogle af udgifterne?
 • Ansøger: Hvem er kontaktperson/arrangør? Hvis du søger på vegne af en forening, så skriv foreningens cvr-nummer, hvis ikke, har vi brug for dit cpr-nummer (oplyst personligt over telefonen), for at udbetale tilskuddet.

Herefter vendes ideen med formanden for Kulturelt Samråd, som tager beslutningen om at give støtte.

Hvordan får jeg pengene udbetalt?

Når du får svar om, at du får støtte til din idé, kan vi aftale at udbetale pengene på forskud.

Senest en måned efter arrangementet er slut, skal du maile en lille opstilling med, hvordan du har brugt pengene – eller kopier af kvitteringer. Det skrives via

Hvad kunne et arrangement være?

Fantasien sætter grænsen for hvad man kan finde på at arrangere. Ideer kunne være:

 • Et lokalt band laver en åben, udendørs koncert, der kræver at man lejer noget udstyr.
 • En musiker inviteres ind i hjemmet til en åben stuekoncert.
 • En kunstner inviteres til at holde en åben workshop, hvor man selv kan udfolde sig kreativt.
 • En skaterinstruktør kommer og lærer tricks fra sig i en åben workshop.
 • Et kulturelt indslag bygges på et eksisterende åbent arrangement – for eksempel en skuespiller, der laver et relevant optrin (eksempel: en tysk gendarm bryder ind i Bertel Haarders tale til afstemningsfest og skælder ud).
 • En gruppe bryder ud i pop-up dans.

Kriterier og krav for at få støtte

 • Der skal være et kulturelt/kunstnerisk indhold som det primære omdrejningspunkt – det er ikke nok bare at holde en fest.
 • Arrangementet skal have adgang for interesserede; det må ikke være for en lukket kreds.
 • Du skal overholde krav til offentlige arrangementer og søge relevante tilladelser. Det er dit ansvar at få de rette tilladelser, men kontaktpersonerne på siden kan give dig den rette sparring. Vær opmærksom på, at det kan tage tid at få behandlet sin ansøgning.
 • Arrangementet/arrangør skal have forbindelse til Vejen Kommune.
 • Vi støtter ikke religiøse eller politiske arrangementer.