Vores vilde vanddrager

Stor vandsalamander er en padde ligesom frøer og tudser. Den kan minde om en drage med den orangeplettede underside og hannens rygkam.

Stor vandsalamander er en truet art i hele Europa. Vi ved, at den findes nogle få steder i Vejen Kommune, men vi har brug for din hjælp til at få et bedre kendskab til dens udbredelse. Når vi ved, hvor stor vandsalamander lever, kan vi bedre beskytte den og lave nogle plejetiltag for den. Stor vandsalamander er en af 20 fokusarter i kommunens strategi for biodiversitet.

Lån en rygsæk med grej til jagten

Grejet består af net, bakke, bog med mere. Kontakt Vejen Kunstmuseum Frederik Madsen på tlf. 40 96 59 13 (hverdage mellem 8 og 16) for at lave en aftale om udlevering af rygsækken.

Hent efterfølgende rygsækken ved Troldespringvandet i Vejen. Husk at spørge ejeren om lov, hvis jagten foregår på private arealer.

Se forskel på stor og lille vandsalamander

Stor vandsalamander kan forveksles med lille vandsalamander, som er mere almindelig end den store.

I folderen kan du se, hvordan du genkender stor vandsalamander og lære mere om dens liv

Registrer dit fund

Vi har lavet en web-applikation, så du nemt kan indtaste fund fra en smartphone og en computer. Her kan du indtaste både fund af stor og lille vandsalamander samt frøer og tudser med en præcis placering.

QR kode vandsalamander

Åbn web-applikationen via linket her

På kortet kan du se, hvor stor vandsalamander indtil videre er fundet i kommunen

Et godt samarbejde

Vandsalamander

Projektet ”Vores vilde vanddrager” er et samarbejde mellem Vejen Kommune, Museet Sønderskov, Vejen Kunstmuseum og Vejen Billedskole. Det er et bidrag til konkurrencen ”Danmarks Vildeste Kommune”.

Udstilling

De flotte skulpturer, som eleverne på Vejen Billedskole har lavet udstilles her:

  • Juni: Vejen Bibliotek
  • Juli: Brørup Bibliotek
  • August: Holsted Bibliotek