Kulturprisen

Hvert år uddeler Kulturelt Samråd Kulturprisen for at påskønne kulturelle ildsjæle, som har sat deres præg på kommunens kulturelle liv og været med til at udfylde kulturens rammer.

Prisen belønnes med 5.000 kroner og en statuette, som er lavet af keramiker Lene Kersting fra Jels.

Send en indstilling til Kulturprisen via en formular

Hvem?

Kulturprisen uddeles til Vejen Kommunes enkeltpersoner, grupper eller institutioner inden for de kulturelle genrer, for eksempel musik, sang, dans, litteratur, teater, film, kunst og museer.

Alle kan indstille en kandidat til modtagelse af Kulturprisen. Kandidaten skal være en borger, forening, organisation eller institution, som hører hjemme i Vejen Kommune. Prisen kan ikke søges; det vil sige, at du ikke kan indstille dig selv eller din egen forening. Kandidater, der tidligere har været indstillet uden at modtage prisen kan indstilles igen.

Hvornår?

I 2021 uddeles Kulturprisen i efteråret.
Indstillingsfristen er 1. september 2021.

Hvad?

I indstillingen beskriver du din kandidat og begrunder, hvorfor vedkommende fortjener Kulturprisen. Hvad gør personen for kulturlivet, hvem har glæde af det, hvad ville der ske, hvis vedkommende ikke ydede indsatsen? Vi skal også have kontaktinformation på kandidaten. Kandidaterne offentliggøres forud for prisoverrækkelsen.

Send en indstilling til Kulturprisen via en formular

Tidligere modtagere

2020: Jels Vikingespil
2019: Studio 73
2018: Else Schjødt Koch, Kunst 6630
2017: Jørgen Steinicke, Sydjysk Kunstforening og Galleri46
2016: Anita Moesgaard Nielsen, Holmeå Kunstforening
2015: Jens Ejnar Iversen, Brørup Bios Venner
2014: Leif Bolvig, Rødding Bio
2013: Jørgen Schmidt, Vejen Garden