Varmeplan 2020

Indhold i Varmeplan 2020 

På baggrund af Varmestrategi 2010, Varmeforsyningsloven og drøftelser med varmeværkerne og naturgasselskabet bliver Varmeplan 2020 følgende: 

  • I Vejen og  Askov skal naturgasområderne konverteres til fjernvarme. De områder som ikke har mulighed for fjernvarme, skal opvarmes med vedvarende energi.
  • I Brørup og Holsted kan det kun svare sig at konvertere mindre naturgasområder, tæt på fjernvarme-ledningerne, til fjernvarme. De eksisterende naturgasområder, som ikke kan konverteres, skal enten opvarmes med naturgas eller vedvarende energi. De områder som ikke har mulighed for naturgas eller fjernvarme, skal opvarmes med vedvarende energi. 
  • I Rødding er hele byen udlagt til fjernvarme. Det fortsætter uændret. 
  • I Bække, Føvling, Gesten, Gjerndrup, Glejbjerg, Hovborg, Jels, Københoved, Lindknud, Skodborg, Skrave, Store Andst og Sønder Hygum skal opvarmningen være naturgas eller vedvarende energi.  De områder, som ikke har mulighed for naturgas, skal opvarmes med vedvarende energi. 
  • Udenfor de kollektivt forsynede områder skal opvarmningen være baseret på vedvarende energi. Olie og elvarmepaneler skal konverteres til vedvarende energiformer så som sol, varmepumper, træpiller og lignende.

Fjernvarme- og naturgasområder

Den kollektive varmeforsyning omfatter fjernvarme- og naturgasområderne i:

Askov, Brørup, Bække, Føvling, Gesten, Gjerndrup, Glejbjerg, Holsted, Hovborg, Jels, Københoved, Lindknud, Rødding, Sdr. Hygum, Skodborg, Skrave, St. Andst, Vejen og Øster Lindet, samt enkelte ejendomme, som ligger langs naturgasledningerne. 

Varmeplan 2020 skal understøtte myndighedsbehandlingen i Vejen Kommune og give varmeforsyningsselskaberne et  bedre grundlag for at træffe beslutninger om varmeforsyning, udvidelser, nye tilslutninger, distributionsledninger m.v.

Læs Varmeplan 2020 her