Skip til hoved indholdet

LAG-midler

LAG står for Lokal Aktionsgruppe, og er en lokal forening, som uddeler EU-midler til støtte for projekter og aktiviteter i landdistrikterne. Foreningen har sit virke i både Vejen og Billund Kommuner. Foreninger og erhvervsdrivende i de to kommuners landdistrikter kan søge midler fra LAG Vejen-Billunds pulje, som årlig er på cirka 2 mio. kr. Til almennyttige projekter kan foreninger, der får bevilliget LAG-midler ansøge Vejen Kommune om med- og mellemfinansiering.

Går du rundt med en iværksætterdrøm eller måske tanker om et projekt, der gavner turister og det lokale fællesskab? Hvis ja, skulle du måske undersøge nærmere, hvad det vil sige at søge LAG-midler. 

For mange, blinker de røde advarselslamper straks, når man hører om mulighed for at søge EU-midler. Men så besværligt behøver det ikke nødvendigvis være og vælger du at søge hos LAG Vejen-Billund, er der en koordinator, der følger dig hele vejen, fra start til slut.

Hvad kan man søge om? 

LAG Vejen-Billunds udviklingsstrategi fokuserer på erhvervsudvikling og attraktive levevilkår. Erhvervsprojekter kan støttes, såfremt de ligger uden for Vejen by. Ved almene projekter støttes der kun uden for Holsted, Brørup, Rødding og Vejen byer.

LAG Vejen-Billunds bestyrelse indstiller projekterne og har i deres udvælgelse fokus på følgende: 

  • Fastholde og etablere arbejdspladser igennem etablering og videreudvikling af mikrovirksomheder.
  • Styrke samarbejdet mellem erhvervs- og turismeaktører igennem nationale og internationale samarbejdsprojekter.
  • Skabe attraktive faciliteter og igangsætte aktiviteter i landdistrikterne til glæde for borgere og turister

Du kan læse mere i LAG Vejen-Billunds udviklingsstrategi. Vær opmærksom på, at den er fra 2014. I dokumentet står, at Erling Christensen er formand, hvilket var tilfældet, da strategien blev lavet.

Den nuværende programperiode løber frem til slutningen af 2022, og der kommer derefter en ny programperiode, der løber i årene 2023 til 2027. Til denne nye programperiode skal der etableres en ny forening og laves ny udviklingsstrategi, som bliver rammen for periodens projekter. Dette forberedelsesarbejde pågår i resten af 2022.

Marie Bøttcher Christensen

Teknik & Miljø

Ring til os

Bemærk

Når du sender Digital Post til os, bliver du bedt om at bruge MitID. På den måde bliver beskeden sendt sikkert, og du kan skrive dine personlige oplysninger, f.eks. dit CPR-nummer.

Denne side er printet den 13-07-2024 23.20

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Hold dig opdateret om Vejen Kommune

Vejen Kommune
Rådhuspassagen 3
6600  Vejen