Brørup Sundhedscenter: Tine Hvolby

Med en fascination af den analoge fotografiske teknik og det håndværksmæssige unikum, har Tine Hvolby dedikeret sit kunstneriske virke til cyanotypi - en metode fra 1842, også kendt som blåtryk. Dette valg afspejler ikke blot hendes kærlighed til håndværket men også en fascination af de processer, der ligger bag. Det er disse motiver som Tine Hvolby nu udstiller.

Cyanotypi er en disciplin, der kræver både tålmodighed og præcision. Processen begynder, når Tine coater et stykke papir med en UV-følsom væske. På dette præparerede papir arrangerer hun nøje udvalgte objekter fra naturen; tang samlet ved Vesterhavet, pressede blomster, eller fjer fundet under en spadseretur i skoven. Disse skrøbelige skatte fastholdes af en glasplade, mens de eksponeres for UV-lys, ofte under solens direkte stråler, som udgør Tines naturlige mørkekammer.

"Den bedste del af processen er, når jeg står med det eksponerede papir i vandbadet og ser motivet og den blå farve komme til syne. Det er ren magi," forklarer Tine med et smil. "Hvert billede er en original, jeg aldrig kan genskabe på nøjagtig samme måde. Den unikke karakter af hvert værk er utrolig tiltalende for mig."

For Tine Hvolby er cyanotypi mere end en teknik; det er en form for mindfulness, der opstår igennem den langsommelige proces, som cyanotypien udgør. Hendes arbejdsrum er fyldt med kasser af tørrede og pressede planter, et bevis på hendes konstante søgen efter det perfekte motiv, og at hu lader sig inspirere af alt, hvad øjet ser.

Til daglig arbejder Tine som fotograf og står for marketingaktiviteterne i en virksomhed, baseret i Vejle. At engagere sig i naturmotiver skaber en nødvendig balance i hendes hverdag, som ellers domineres af erhvervsklienter og interiørprojekter. Denne balance giver hende mulighed for at dykke ned i naturens skønhed, hvilket tilfører hendes værker en særlig dybde og ro.

Alle Tines værker er unikaer, indhyllet i varierende nuancer af den karakteristiske blå farve, som cyanotypi er. Disse værker er ikke blot billeder; de er fortællinger om naturens skønhed, fanget igennem en tidskrævende proces, der kræver både kærlighed og dedikation. Hvert enkelt billede fortæller en historie om fordybelse, passion, og den uendelige skønhed, der ligger gemt i naturens detaljer.

Se mere på www.norph.dk

Tine Hvolby