Kulturprisen

Hvert år uddeler Kulturelt Samråd Kulturprisen for at påskønne kulturelle ildsjæle, som har sat deres præg på kommunens kulturelle liv og været med til at udfylde kulturens rammer.

Prisen belønnes med 5.000 kroner og en statuette, som er lavet af keramiker Lene Kersting fra Jels.

Kulturprisen 2020

I år har Jels Vikingespil fået Kulturprisen, i en lidt anden ceremoni end sædvanligt - overrækkelsen plejer at foregå til Jels Vikingespils pressepremiere. I år foregik den på Vejen Rådhus forud for et byrådsmøde. Formand for Kulturelt Samråd, Lone Houmann Holst begrundede valget af Jels Vikingespil. Hun fremhævede blandt andet deres evne til at skabe et stort og inkluderende fællesskab og ikke mindst kvalitetsoplevelser for gæsterne, som de er gode til at tiltrække.
Jørgen Thøgersen, udvalgsformand for sundhed, kultur og fritid overrakte Kulturprisen. Janus Lynggaard, Rasmus Kissow og Leo Møller modtog Kulturprisen på vegne af Vikingespillet. 
Jels Vikingespil modtager Kulturprisen

Hvem?

Kulturprisen uddeles til Vejen Kommunes enkeltpersoner, grupper eller institutioner inden for de kulturelle genrer, for eksempel musik, sang, dans, litteratur, teater, film, kunst og museer.

Alle kan indstille en kandidat til modtagelse af Kulturprisen. Kandidaten skal være en borger, forening, organisation eller institution, som hører hjemme i Vejen Kommune. Prisen kan ikke søges; det vil sige, at du ikke kan indstille dig selv eller din egen forening. Kandidater, der tidligere har været indstillet uden at modtage prisen kan indstilles igen.

Hvornår?

Prisen uddeles til pressepremieren på Jels Vikingespil.
Frist for at sende kandidater er 1. juni.

Hvad?

I indstillingen beskriver du din kandidat og begrunder, hvorfor vedkommende fortjener Kulturprisen. Hvad gør personen for kulturlivet, hvem har glæde af det, hvad ville der ske, hvis vedkommende ikke ydede indsatsen? Vi skal også have kontaktinformation på kandidaten. Kandidaterne offentliggøres forud for prisoverrækkelsen.

Send en indstilling til Kulturprisen via en formular

Tidligere modtagere

2019: Studio 73
2018: Else Schjødt Koch, Kunst 6630
2017: Jørgen Steinicke, Sydjysk Kunstforening og Galleri46
2016: Anita Moesgaard Nielsen, Holmeå Kunstforening
2015: Jens Ejnar Iversen, Brørup Bios Venner
2014: Leif Bolvig, Rødding Bio
2013: Jørgen Schmidt, Vejen Garden