Genforeningen 2020

Billede: Christian X rider over grænsen. Museum Sønderjylland.

Hvad sker der i Vejen Kommune?

I 2020 markeres 100-året for Genforeningen. Markeringen startes i januar og kulminerer i juli. I Vejen Kommune er der disse vigtige arrangementer:

23. maj 2020: DGI Stafetten når til Skibelund Krat, hvor der holdes en event (DGI og lokale løbeklubber er arrangører). 
14. juni 2020: Folkefest i Skibelund Krat – dette er Vejen Kommunes hovedevent.
9. juli 2020: Besøg af kongehuset Askov Højskole/Skibelund Krat.

Projektet med at renovere og udvikle Skibelund Krat er et blåstemplet fyrtårnsprojekt i markeringen 2020.

Herudover afholder en lang række arrangører egne arrangementer. Der er efter ansøgninger fordelt 400.000 kroner til en række Genforeningsarrangementer i Vejen Kommune.  

Vil du gerne være med?

Hvis du som aktør har ideer til, hvordan din forening/gruppe kan medvirke i DGI Stafet-event 23. maj eller folkefest i Skibelund Krat 14. juni 2020, er du velkommen til at kontakte kultur- og turismekonsulent Charlotte Thomsen på ct@vejen.dk eller 79 96 63 83 for en indledende dialog (og videreformidling til de arrangerende løbeklubber hvad angår 23. maj).

Hvis du gerne vil lave et arrangement, er der ideer til hvem du kan booke til underholdning på den officielle Genforeningshjemmeside.

Som aktør skal du taste dit arrangement ind på officielle Genforeningshjemmeside. Deadline for at komme i det trykte program er 31. oktober, mens deadline for at komme på hjemmesidens kalender er 25. november.

På hjemmesiden om Genforeningen 2020 kan du læse mere om historien, om de temaer der bruges i markeringen og om organiseringen bag markeringen. 

Læs mere på Genforening 2020's hjemmeside

Du kan se en præsentation af, hvordan Genforeningen 2020 ser ud set fra Vejen Kommunes perspektiv (september 2018). Kør helst præsentationen i Google Chrome, da den ikke kører optimalt i Explorer. Brug piletasterne til at komme frem og tilbage. Billeder og grafik kan du trykke på med musen for at få dem op i fuld størrelse. Derefter går du bare videre med piletasterne igen. 

Støttemuligheder

Få et samlet overblik over støttemuligheder på Genforeningen 2020's hjemmeside

Små beløb under 10.000 kan søges hos Kulturelt Samråd med deadline 1. november 2019, se mere på Kulturelt Samråd