Vejen Musikskole – den bedste vej til at folde sig ud musikalsk

Vejen Musikskole tilbyder en bred palet af med alt lige fra undervisning for små børn, soloundervisning, kor, orkester- og sammenspilstilbud til den særlige talentlinje for særligt ambitiøse musikudøvere. Eleverne kan få undervisning både inden for klassisk og rytmisk musik og inden for mange genrer, og de bliver mødt af en yderst professionel lærerskare.

”Jeg startede på Vejen Musikskole for nogle år siden. Det satte fart i udviklingen og min forståelse for musik. På et tidspunkt begyndte jeg så på Musikskolens talentlinje. Det har gjort så meget for mig. Jeg har fået klaverundervisning, teori og hørelære, mere soloundervisning og en masse sjove workshops og meget mere”, fortæller Mathias Banke, Talentlinjeelev 2018. 

"Det har i lang tid været min drøm at komme på MGK. Jeg har i år søgt ind og kom ind. Jeg er 100 procent sikker på, at jeg ikke var kommet ind, hvis ikke jeg havde fået så meget god undervisning på Vejen Musikskole. Musikskolen har også hjulpet mig med at gøre mig parat til MGK, og det er bare en stor hjælp”, siger Mathias. 

Målet for Musikskolen er ikke kun at gøre eleverne dygtige. Musikskolen vil gerne danne hele mennesker med sociale kompetencer, som sætter eleverne i stand til at samarbejde, udveksle meninger, reflektere og udtrykke sig. Blandt andet derfor er det vigtigt, at eleverne deltager i et af Musikskolens mange sammenspils- og orkestertilbud. Musikskolen udvikler og tilpasser løbende tilbuddene, så de matcher elevernes interesser og ønsker.

Spiller mange koncerter

Vejen Musikskole tilbyder rigtig mange gode oplevelser, blandt andet spiller de mange koncerter. Gennem en lang årrække har de haft et tæt samarbejde med Museet på Sønderskov, hvor de optræder ved deres julemarked. Her står Musikskolen for underholdningen i to weekender i november/december.

Herudover holder Musikskolen mange store og små koncerter rundt omkring i kommunen. Af andre traditioner er den årlige tur til Tivoli, hvor de hvert år fylder en bus med børn, som tager til København for at spille til Musikskolernes Dag.

Koncert

”For børn og unge er det vigtigt at have mulighed for at spille for et publikum. Det skaber nogle erfaringer, som man ikke kan få, når man øver derhjemme eller er til undervisning. Børnene får lov til at opleve adrenalinsuset ved at fremføre et stykke musik foran mange mennesker, men også følelsen af at dele musikken og glæden ved musikken med andre”, siger Camilla Kuraz Madsen, Klaverelev 2018.

"Selv de mindste koncerter er en del af dannelsen som musiker, og det er netop disse erfaringer der er nødvendige for at blive god til at spille musik. Jeg ville ikke have været foruden musikskolekoncerterne som barn. De udviklede mig både musikalsk og personligt, og jeg har gennem årene kunnet bruge disse små erfaringer til at kunne gennemføre større koncerter og spille til vigtige arrangementer”, fortsætter Camilla.

De mange koncertoplevelser er med til at styrke børnenes musikalske og sociale bevidsthed. De giver også en enestående mulighed for at afprøve personlige grænser ved at stå over for et stort publikum og skulle være forberedt nok til at kunne gennemføre en koncert.

Kommer ud i dagplejen, børnehaver og skoler

Musikskolen samarbejder med rigtig mange af de kommunale institutioner og med en bred vifte af foreninger. Underviserne tager ud i den lokale dagpleje og i børnehaver og samarbejder med folke- og friskoler om at stå for den obligatoriske musikundervisning. På Østerbyskolen er der instrumentklasser, hvor hele skoleklasser får instrumentalundervisning.

”Dagplejen har et super samarbejde med Vejen Musikskole. De kontinuerlige musikforløb i dagplejens legestuer er med til at give dagplejebørnene en fantastisk glæde, ro og fællesskabsfølelse," fortæller Kirsten Kotewitz, Dagplejeleder.

Herudover samarbejder Musikskolen med Vejen Garden om soloundervisning og sammenspil for drengene i garden og laver en ungdomsmusical i samarbejde med Studio 73 og Vejen Kommunale Ungdomsskole hvert andet år.

Forfatter: Gitte Hvid, leder af Vejen Musikskole
Vejen Musikskoles hjemmeside