Handelsbyen Vejen har alt, hvad du har brug for

Vejen har med knap 10.000 indbyggere et blomstrende handelsliv ud over hvad man kan forvente af en by af denne størrelse - mere end 60 butikker og forretninger ligger her. En god blanding af kendte kædebutikker, selvstændige specialbutikker og gode dagligvarebutikker gør, at der er noget at komme efter. Byen har også et spirende caféliv, der er med til at skabe liv i midtbyen. Folk kommer fra et stort opland for at handle i Vejen.

Torv i Vejen

"Det er let at smutte ind på vej hjem fra arbejde og købe lidt til madpakken eller det man lige står og mangler. Børnetøj og tøj til mig selv køber jeg også tit her i byen, når jeg har tid til at gå og kigge i butikkerne. Julegaver er en anden ting jeg køber her i Vejen, hvis jeg da ikke køber dem over nettet. Jeg arbejder i midtbyen, så det er nemt lige at lægge vejen forbi butikkerne", siger Juliane Vestergaard.

Oaser på shoppingturen

I centrum af Vejen ligger den ensrettede handelsgade, hvor man finder den ene butik efter den anden. Undervejs finder man små oaser som Museumshaven ved Vejen Kunstmuseum med blandt andet Troldespringvandet, bænke på Nørretorv og på Rådhuspladsen. Her kan man også teste sin balance på bassinkanten eller på de bølgede "stier" gennem vandet i det lave bassin.

Er hele familien med i byen, og far (eller måske mor) bruger for lang tid i butikkerne, er en oplagt afstikker Vejen Anlæg med den skønne legeplads under bøgetræerne og med søde geder.

Troldeparken i Vejen

En del af det gode hverdagsliv

De mange butikker bliver også fremhævet af de lokale, når de bliver spurgt om, hvad de er glade for ved at bo i byen. Sammen med uddannelsesinstitutioner og fritidstilbud er indkøbs- og shoppingmulighederne med til at skabe rammen om det gode hverdagsliv.

"Vi køber det meste i Vejen, for vi har jo en række forskellige kædebutikker og fede specialbutikker, så vi kan få det meste her. Og så er kundeservicen i top i Vejen. Alt er indenfor gåafstand, ud over de mange kædebutikker og indkøbsmuligheder er her også skoler, gymnasium, handelsskole, og Vejen Idrætscenter må være Danmarks bedste... og så ligger vi tæt på motorvejen og har en stor radius at kunne arbejde i", fortæller Hanne Lyngholm.

Blomster og skulptur

"Nogle af de ting, vi nyder ved at bo i Vejen, er, at byen har alt det, man skal bruge i hverdagen - både i forhold til butikker og indkøb, men også skoler og fritidstilbud. Og alt inden for en relativ kort afstand, da Vejen jo ikke er så kæmpe stor en by, men bare lige tilpas", fortæller Nanna Vodder Jørgensen.

Forfatter: Charlotte Thomsen, kultur- og turismekonsulent i Vejen Kommune.

Læs mere om handelsbyen Vejen

Handelsbyen Vejen for dig (Vejen Handelsstandsforening)
Shopping i Vejen - VisitVejen