Genbiksen

OBS!

Genbiksen er fortsat lukket pga. corona.

Hvad er Genbiksen?

Genbiksen er stedet hvor du kan aflevere dine brugte, men brugbare ting og støtte en masse gode formål! 

De fleste har nok prøvet at køre en tur på genbrugspladsen og kassere ting, som egentlig var for gode til at blive smidt ud, men som man ikke længere selv har brug for. Hidtil har der ikke været andet at gøre end at smide tingene ud, eller at aflevere dem i genbrugsbutikkerne, men nu kan du også aflevere dine brugte, men brugbare ting i Genbiksen! 

Hvor finder jeg Genbiksen?

Genbiksen finder du på Genbrugspladsen i Brørup. Her har genbrugspladsen stillet et fint lokale til rådighed.

Hvad må jeg aflevere i Genbiksen?

I Genbiksen må du afleverer alle dine brugte ting, som er for gode til at smide ud. Det kan f.eks. være:

  • Diverse nips-ting og brugsting
  • Lamper
  • Legetøj
  • Bøger
  • Møbler

Tøj kan du ikke aflevere i Genbiksens lokale, men der står en fin tøjcontainer på pladsen, hvor du meget gerne må putte det i. 

Hvad sker der med mine afleverede ting?

Når du afleverer dine ting på Genbiksens hylder, bliver de afhentet af forskellige organisationer. Organisationerne står så for at sælge tingene i deres genbrugsbutikker, for at støtte en masse gode formål. På denne måde giver vi også tingene længere levetid og sparer på værdifulde ressourcer! 

Hvem står for Genbiksen?

Det er en række lokale velgørenhedsorganisationer der, i samarbejde med Vejen Kommune, er gået sammen om at administrere de ting, der kommer ind.

Det er i alt fem organisationer der har dannet en forening, som har det overordnede ansvar for at ordningen kommer til at fungere: KFUMs Soldatermission i Bække, KFUMs Soldatermission i Jels, Røde Kors i Brørup, Kirkens Korshær i Vejen og Vejen Gardens Støtteforening.

Så kom med dine brugte, men brugbare ting, og støt op om de gode formål og direkte genbrug! Vi glæder os til at se dig!