Danmarks Vildeste Kommune

Med kampagnen ”Sammen om et VILDERE Danmark”, skal en kommunekonkurrence være med til at gøre Danmark VILDERE til fordel for natur og biodiversitet - og vi er med!

I slutningen af 2022 kårer dommerpanelet, der består af miljøministeren selv, Morten DD og Frank Erichsen (Bonderøven), den vildeste kommune.

Det vil sige kommunen med det mest fantastiske biodiversitetsprojekt baseret på bl.a. idérigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter vild natur og udbredelse af viden til borgerne om den vilde naturs evner og egenskaber.

Vild i Vejen

Ildsjælegruppen "Vild i Vejen" medvirker, i samarbejde med kommunen, til at udvikle og igangsætte aktiviteter for at oplyse omkring biodiversitet.

Læs mere om Vild i Vejen og Synes godt om Facebooksiden 

Projekter

I Teknik & Miljø opleves en meget stor interesse fra haveejere, grundejerforeninger, lokale borgersammenslutninger, forsyningen, højskolerne, boligforeninger og små og store virksomheder. Fælles for alle er, at de kontakter Kommunen, for at bidrage med det, de nu kan – og for at få råd og vejledning. Alle vil gerne gøre en positiv forskel for biodiversiteten.

Herunder vil projekterne løbende kunne ses - efterhånden som de udvikles.

Projekter

Skal dit projekt tælle med?

Vil du gerne have dit projekt med, så det tæller med i konkurrencen, så skriv til teknik@vejen.dk.

Hvad gør Vejen Kommune?

Fra 2022 er Vejen Kommune meldt ind i den landsdækkende forening Vild Med Vilje, hvor både det offentlige, virksomheder, foreninger og private kan dele viden og være med til at skabe en vildere og mere mangfoldig natur.

Her skal vi blandt andet undersøge, om der er kommunale arealer, der kunne blive vildere til glæde for både natur og mennesker.

Vejen Kommune samarbejder med borgere, virksomheder og organisationer om at skabe mere biodiversitet i kommunen. Du kan læse mere om de projekter, vi samarbejde om her.

Hvad kan du selv gøre?

Mange organisationer og kommuner har allerede lavet materiale om, hvad der kan gøres.

Du kan også hente inspiration her: