Danmarks Vildeste Kommune

I slutningen af 2022 kårer dommerpanelet, der består af Miljøminister Lea Wermelin og Morten DD samt juryen, der består af:

  • H.P. Geil, tidligere borgmester i Haderslev Kommune.
  • Lydia Callesen, gruppeformand for 3Fs Offentlige gruppe.
  • Philip Hahn-Petersen, formand for Vild med Vilje.
  • Signe Normann, formand for Biodiversitetsrådet og professor i økoinformatik og biodiversitet og centerleder på Institut for Biologi ved Aarhus Universitet
  • Sofie Graarup Jensen, repræsenterer De Unge Biodiversitetsambassadører
  • Søren Ryge Petersen, haveejer, tv-vært, journalist, forfatter og hele Danmarks kending, når det kommer til haver og naturlivet.
  • Vicky Knudsen, biolog, radiovært og naturformidler. Vicky medvirker i flere tv- og radioprogrammer med fokus på natur og biodiversitet.

Det vil sige kommunen med det mest fantastiske biodiversitetsprojekt baseret på bl.a. idérigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter vild natur og udbredelse af viden til borgerne om den vilde naturs evner og egenskaber.

Registrer dit vilde projekt

Vi oplever en meget stor interesse fra haveejere, grundejerforeninger, lokale borgersammenslutninger, forsyningen, højskolerne, boligforeninger og små og store virksomheder.

Fælles for alle er, at de kontakter os, for at bidrage med det, de nu kan – og for at få råd og vejledning. Alle vil gerne gøre en positiv forskel for biodiversiteten.

Registrerer dit vilde projekt og vær med til at inspirere andre her. 

På pilene i venstre hjørne kan du se hvem der melder projekter ind

Se kortet i stor størrelse ved at klikke på linket her.

Vild i Vejen

Vild i Vejen består af en gruppe naturentusiaster, der brænder for at arbejde for biodiversitet. De igangsætter en lang række projekter og aktiviteter for borgere.

Læs mere om Vild i Vejen her

Vejen Kommunes projekter

Vejen Kommune samarbejder med borgere, virksomheder og organisationer om at skabe mere biodiversitet i kommunen.

Vild med vilje

Fra 2022 er Vejen Kommune meldt ind i den landsdækkende forening Vild Med Vilje, hvor både det offentlige, virksomheder, foreninger og private kan dele viden og være med til at skabe en vildere og mere mangfoldig natur.

Her skal vi blandt andet undersøge, om der er kommunale arealer, der kunne blive vildere til glæde for både natur og mennesker.