Trin 2: Når du laver din byggeansøgning

Få styr på ansøgningsprocessen, og hvilke krav du skal overholde, når du søger om byggetilladelse i Vejen Kommune.

Selve ansøgningen foregår i ansøgningsportalen Byg og Miljø

Når du skal søge byggetilladelse, foregår det gennem den nationale ansøgningsportal Byg og Miljø. Det er en kompliceret proces, og det kan være en god idé at søge hjælp hos en professionel rådgiver, for eksempel en arkitektvirksomhed, en bygherrerådgiver eller anden fagperson inden for byggeri.

Undgå at vi afviser din byggeansøgning

Du skal vedlægge den rette dokumentation, som for eksempel en fuldmagt

Når du skal bygge, er det ofte nødvendigt at anskaffe en fuldmagt fra ejendommens ejer. På den måde kan vi se, at du har fået lov til at bygge af eksempelvis din ejerforening eller andelsforening. I ansøgningsportalen Byg og Miljø bliver du præsenteret for fuldmagten.

Du skal anføre den rigtige ansøgningstype for dit byggeri

Når du opretter din ansøgning i Byg og Miljø, skal du vælge, hvilken type byggeri det drejer sig om. Det er vigtigt at vælge den rigtige type, da vi ellers vil afvise din byggeansøgning. Er du i tvivl, kan du altid kontakte vores byggeriafdeling (se kontaktinformation her på siden).

Undgå typiske fejl i din ansøgning

Vi oplever, at der ofte er problemer med bestemte typer af byggesager. Her kan du få information om nogle typiske byggeansøgninger.

Få hjælp til at indsende korrekt materiale

Vi har erfaringer med, at det kan være svært at aflevere det korrekte materiale. Se hvilken dokumentation du typisk skal finde frem.

Når du har fået en tilladelse

Du må ikke starte dit byggeri, før du har anmeldt, at du påbegynder byggeriet. Læs mere herom i trin 3: Inden du må starte byggeriet.